– Det er heftig, men potensialet er stort, sier Ingjarl Skarvøy, daglig leder i Salmon Evolution AS. Selskapet planlegger å bruke tre milliarder kroner på å bygge oppdrettsanlegg i et gammelt steinbrudd i Fræna.

Eierne av Solmon Evolution på befaring på Indre Harøy hvor gigantanlegget kan bli en realitet om få år. - Perfekt sted, mener Ingjarl Skarvøy. Foto: Vasco Pinhol

Eierne av Solmon Evolution på befaring på Indre Harøy hvor gigantanlegget kan bli en realitet om få år. – Perfekt sted, mener Ingjarl Skarvøy. Foto: Vasco Pinhol

– Det er et stykke igjen. Vi er fortsatt tidlig i prosessen. Men det går den rette vegen. Det blir mer og mer realistisk, sier Ingjarl Skarvøy fra Eide til Romsdals Budstikke.

Skarvøy er daglig leder i Salmon Evolution AS som planlegger å etablere et anlegg for landbasert oppdrett av laks i det gamle steinbruddet på Indre Harøy i Fræna. Ferdig utbygget vil anlegget ha tillatelse til å ha inntil 13.300 tonn fisk stående og årlig produsere nærmere 30.000 tonn laks. Selskapet skal skape 100 millioner laksemåltider i året. Det vil være et av de største landbaserte anleggene i sitt slag.

Les mer her: http://www.rbnett.no/nyheter/2018/01/19/Skal-lage-100-millioner-laksemåltid-i-året-16012791.ece